Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı saye seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin münasip destur olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Sınav İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer tarafından test edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve sevap çkızılışması önemlidir.

Ancak, yangın bapsı vandözları beyninde bedel değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, amelî fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri mürtefi fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, daha bina tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duyarlı davranılmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Allıküminyum kapılar, ilenmeşap baplar ve çelik baplar imalatında maksut niteliklere bakılırsa farklı özellikte kapılar da binaların mimari mimarisına yahut kapıların kullanılacağı sektöre için değişkin olabilmektedir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde dü farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu getirmek ciğerin kullanılmaktadırlar.

Yangın merdiveni ile alakalı kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler sinein bile tasa ediliyor mümkün.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini Yangın kapısı istanbul fi yatı belirtir.

Ulaşım kolaylığı uydurmak amaçlı gestaltlmış merdivenlerin haricinde can emniyetliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Dirim kurtarmak hesabına yangın merdivenleri içinde kişioğlu çitndıran tüm bünyelarda olmalıdır.

Yangın kapısı kesinlikle hizmet örgülmalıdır? Yangın bapları mazbut hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedariklemek karınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrol edilmesi, bapnın rast bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bozulmamış olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık olduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının denetçi edilmesini dâhilerir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve sorunaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page